Lu-Vi: 9:00-18:00, Sâ: 9:00-15:00, Du: Zi libera | str. Mihai Viteazul 18, Chișinău

Îndepărtarea, deconectarea programată și curățarea filtrelor de particule DPF și FAP

Îndepărtarea, deconectarea, curățarea filtrelor DPF și FAP

Dacă observați că puterea automobilului dvs. a scăzut, iar consumul de combustibil a crescut, unul dintre motive este înfundarea filtrului de particule. Este timpul să mergeți la centru de deservire auto ca să îndepărtați sau să schimbați această piesă. Top-Service este un centru de deservire auto de calitate înaltă la prețuri accesibile, care va rezolva această problemă. Ne aflăm la Chișinău pe strada Mihai Viteazul, 18.

De ce este mai bine să îndepărtați filtrul de particule

Astăzi filtrul de particule este instalat aproape în fiecare automobil. În cea mai mare parte, acesta joacă un rol ecologic, filtrează particulele de praf și funingine și previne emisiile dăunătoare în atmosferă. Dezavantajul său constă în faptul că acesta reduce puterea motorului și duce la un consum mai mare de combustibil.

De asemenea, cu timpul, ca și toate celelalte filtre, acesta tinde să se înfunde. Prețul unui filtru nou poate fi foarte mare, motiv pentru care mulți proprietari de automobile decid să îl îndepărteze. Este mult mai ieftin și nu va trebui niciodată să întrețineți această piesă scumpă.

Semnele înfundării filtrului

  • Eroare DPF pe tabloul de bord,
  • Scăderea puterii automobilului,
  • Gaze de eșapament negre,
  • Sunete anormale de șuierat din motor,
  • Creșterea nivelului uleiului în motor.

Deconectarea programată

La AutoService Top-Service nu doar că vom îndepărta profesional filtrul, ci și îl vom deconecta cu ajutorul softului. Dacă nu va fi deconectat, blocul electronic de control al automobilului va da comenzi incorecte, presupunând că filtrul încă există.

Curățarea filtrului de particule

Top Service oferă, de asemenea, servicii de curățare a filtrului de particule. Meșterii noștri curăță chiar și filtrele complet înfundate. Vă recomandăm să Vă adresați la timp la centru de deservire auto imediat ce observați semne de înfundare a filtrului. Dacă ignorați această problemă, durata de viață a sa se reduce semnificativ și va fi necesară înlocuirea sau eliminarea filtrului.

Ce fel de filtre există

În automobilele moderne pot fi instalate filtre de 2 tipuri: FAP și DPF. Diferențele dintre ele sunt nesemnificative. De regulă, filtrele DPF sunt instalate în mașinile de mărci germane, FAP – în cele franceze, precum și în unele mașini suedeze și americane. La Top-Service lucrăm cu toate tipurile de filtre pentru mașini și micro-autobuse.

Durata de viață și de ce se înfundă filtrul de particule

Durata de viață a filtrului de particule nu este mare: de la 50 mii până la 120 mii km. Aceasta este influențată de mai mulți factori importanți:

  • Combustibil de calitate scăzută, care conține o mulțime de impurități,
  • Încălzirea insuficientă a mașinii în sezonul rece,
  • Aer insuficient în timpul funcționării motorului,
  • Exces de funingine în gazele de eșapament.

Astfel, este important să exploatați corect mașina și să monitorizați starea echipamentelor de combustibil. Diagnosticarea regulată a mașinii ajută la identificarea acestor probleme la o etapă incipientă.

Deși la fiecare 1,5 mii – 5 mii km începe regenerarea filtrului de particule și acesta se curăță, totuși cu timpul, în el se acumulează mai multe reziduuri de funingine.

Curățați sau eliminați

A curăța sau a elimina este decizia dvs. Fără filtru, în atmosferă vor pătrunde mai multe gaze toxice. Eliminarea este o procedură complexă și trebuie efectuată corect. Prin urmare, trebuie să apelați doar la specialiști. Mașina fără acest filtru va merge la fel de bine ca înainte. În afară de aceasta, consumul de combustibil va scădea și eficiența motorului va crește. De asemenea, nu veți mai cheltui bani pe acest serviciu în viitor. Specialiștii noștri experimentați vor efectua lucrările de îndepărtare și deconectare programată a filtrului sau curățare a acestuia rapid și corect.

Sus