Lu-Vi: 9:00-18:00, Sâ: 9:00-15:00, Du: Zi libera | str. Mihai Viteazul 18, Chișinău

Diagnosticare computerizată a automobilului la preț accesibil

Diagnosticare computerizată

Automobilul modern este dotat cu tot felul de electronice. Multe sisteme auto sunt controlate de dispozitive electronice. Uneori acestea se defectează și pot fi reparate doar cu ajutorul unor programe de calculator și scanere speciale. De asemenea, este nevoie de un specialist bun care poate citi erorile și introduce modificările corecte în dispozitive electronice ale automobilului.

Ce prezintă un diagnostic computerizat

Diagnosticul auto este un proces de citire a erorilor ale diferitelor sisteme, componente și agregate auto. Diagnosticienii cu experiență pot șterge aceste erori și le pot remedia. Aceasta se efectuează folosind scanere speciale. Astfel de dispozitive pot identifica cele mai mici erori în funcționarea sistemelor de control ale motorului, sistemului de transmisie, cutiei de viteze automate, suspensiei și altor dispozitive auto. Cu cât echipamentul este mai sofisticat și cu cât meșterul este mai experimentat, cu atât mai bine poate fi setată funcționarea acestor sisteme și mai corect poate fi identificată eroarea.

De ce este important să identificăm și să corectăm erorile

Erorile în funcționarea sistemelor electronice semnalează proprietarului automobilului despre o anumită problemă. Dacă se aprinde pictograma roșie de pe tabloul de bord, atunci cel mai bine este să aflați care este problema și să o soluționați cât mai curând posibil. Cu unele semnale puteți continua să conduceți automobilul, cu altele – nu (indicatoarele galbene avertizează despre o eroare sau necesitatea deservirii tehnice complexe). În orice caz, dacă decideți să conduceți mai departe, atunci este mai bine să mergeți la un centru de deservire auto.

Uneori, funcționarea instabilă a sistemelor auto poate indica conducătorului anumite probleme și că este mai bine să treacă un diagnostic. De exemplu, dacă motorul pornește prost, pierde puterea, consumul de combustibil a crescut sau apar zgomote ciudate în timpul funcționării acestuia, este timpul să verificați dacă există erori în sistemul de gestionare a motorului.

De ce este mai bine să treceți diagnosticul la autoservice

Încercând să economisească bani, unii conducători efectuează diagnosticarea computerizată acasă citind instrucțiunile necesare pe Internet și achiziționând echipamentul necesar pentru aceasta (folosind uneori chiar și smartphone). Astfel, puteți citi erorile multor sisteme.

Dar această muncă nu vă va oferi rezultatul complet dacă sunteți începător în acest domeniu și puteți descifra aceste erori cu greu, cu atât mai complicat va fi să le corectați. Uneori, se întâmplă că acțiunile neglijente ale conducătorului, în încercarea de a reconfigura ceva, doar agravează problema. Sau echipamentul de diagnosticare nu este precis.

La centrul de deservire auto, meșterii  își cunosc meseria, au o experiență vastă, vor diagnostica rapid automobilul și, în afară de aceasta, vor soluționa toate problemele. Lucrăm cu echipamente profesionale și programe verificate.

Prețul diagnosticării auto

Prețul serviciului de diagnosticare auto este de doar 150 de lei. La o sumă atât de mică veți beneficia de servicii de calitate ale meșterilor experimentați și sfaturi gratuite cum să evitați defectări în viitor.

Sus