Lu-Vi: 9:00-18:00, Sâ: 9:00-15:00, Du: Zi libera | str. Mihai Viteazul 18, Chișinău

Reparația calitativă a turbinei auto pe diesel și benzină

Repararea turbinei

Dacă automobilul dvs. a început să accelereze slab, a pierdut tracțiunea, consumul de ulei și combustibil au crescut, culoarea gazelor de eșapament din conductă au devenit gri sau neagră – acestea sunt semnele clare ale unei defecțiuni a turbinei. Dacă le depistați, este important să Vă adresați la un centru de deservire auto cât mai curând posibil, de altfel automobilul ar putea să nu mai funcționeze complet. La Centru nostru, prețul reparației turbinei auto este de la 2500 lei. Efectuăm lucrările de reparația calitativ, oferim garanție pentru munca efectuată.

Cum funcționează turbina

Principiul de funcționare al turbinei nu este atât de complicat. Acesta constă în faptul că gazele de eșapament rotesc roata rotorului, care, la rândul său, rotește roata compresorului, care furnizează aer cilindrilor. Ca urmare, amestecul ars este îmbogățit cu oxigen, și respectiv, arde mai mult combustibil. Dacă turbina automobilului este în stare bună de funcționare, atunci aceasta poate spori puterea motorului care funcționează la nivel de 30%-50%.

De ce se defectează turbina

Deși funcționează aparent simplu, turbina se poate defecta din diferite cauze. Mai mult, la motoarele pe benzină, unde temperatura gazelor de eșapament este mai mare, uzura are loc mai repede decât la motoarele pe motorină.

  • Dacă utilizați ulei și combustibil de calitate scăzută sau îl alegeți incorect, durata de viață a turbinei se va scurta. Stilul de conducere agresiv sau conducerea pe drumuri proaste poate, de asemenea, cauza defecțiuni.
  • Lamele turbocompresorului se pot rupe din cauza pătrunderii resturilor mici.
  • Turbina se poate defecta în cazul suprasarcinilor mari.

De fapt, cauzele defectării pot fi mult mai multe. Am enumerat doar câteva.

Cum să extindem durata de viață a turbinei

  • Pentru a mări durata de viață, este necesar să folosiți combustibil de calitate. Acesta va proteja nu doar turbina, ci și motorul în sine. În special trebuie să acordați atenție calității uleiului, care trebuie să ofere un mediu de operare fiabil al motorului.
  • Filtrele de aer trebuie schimbate în mod regulat, în medie, după 25 000 km-45 000 km, depinde de calitatea filtrelor și de marca automobilului.

Repararea turbinei la Centrul de deservire auto Top-Service

Pentru a prelungi durata de viață a turbinei și a altor unități, urmați instrucțiunile producătorului și apelați la centre de deservire auto bune. Experții noștri Vă vor ajuta să alegeți uleiul potrivit. Același lucru este valabil și pentru filtrele de ulei și combustibil. Centrul Top-Service dispune de echipamentul necesar pentru repararea turbinelor de orice complexitate. După noi, nu este nevoie să reparați din nou. De asemenea, specialiștii noștri Vă pot oferi multe sfaturi utile, datorită cărora veți extinde durata de viață a automobilului dvs.

Sus