Lu-Vi: 9:00-18:00, Sâ: 9:00-15:00, Du: Zi libera | str. Mihai Viteazul 18, Chișinău

Curățarea, înlocuirea, îndepărtarea supapei EGR din automobil

Curățarea, înlocuirea, îndepărtarea supapei EGR

Centrul de deservire auto Top-Service oferă serviciul de curățare, înlocuire sau îndepărtare a supapei EGR din automobil. Preț – de la 300 lei. Prețul mai precis va fi stabilit de către meșter după verificarea automobilului. Vă garantăm o muncă de calitate. Angajăm meșteri cu experiență, folosim instrumente și echipamente moderne. Înlocuim doar piesele defectate. În schimb, instalăm doar piese de schimb de calitate înaltă.

Ce este supapa EGR

Supapa EGR este un dispozitiv dintr-un automobil care este responsabil pentru recircularea gazelor de eșapament. O parte din gazele de eșapament din motor sunt trimise înapoi în motor în loc să fie emise în atmosferă. Aceasta reduce emisia de oxizi de azot.

De ce este necesară curățarea

Motivul principal este că funinginea și alte impurități se depun pe supapă. Frecvența curățării este de 30-50 mii km, în dependență de starea piesei în sine, de calitatea combustibilului utilizat, îngrijirea corespunzătoare a mașinii (înlocuirea la timp a uleiului și a filtrelor). Neîngrijirea supapei poate duce la deteriorarea acesteia. Una dintre cele mai frecvente este blocarea EGR.

Eroare p0404 - supapa EGR blocată

Eroarea p0404 apare din cauza poziției incorecte a supapei. Ca urmare, ECU trebuie să oprească sistemul EGR. Supapa se poate bloca din cauza acumulării de funingine, care se formează ca urmare a arderii.

Există 2 poziții de blocare: deschisă și închisă. Este preferabil să fie închisă - atunci gazele de eșapament pur și simplu nu revin în motor. Mai rău când este deschisă. Gazele sunt recirculate în mod necontrolat înapoi. Toate particulele nearse și alte particule dăunătoare revin în motor.

Înlocuirea supapei EGR

De asemenea, putem înlocui sistemul EGR în automobilul dvs. Avantajele înlocuirii față de curățare:

  • Sistemul nou servește mai mult timp,
  • Funcționare fiabilă și precisă,
  • Rezistență mare la sarcini.

Singurul dezavantaj al înlocuirii în comparație cu curățarea este prețul mai mare. O piesă nouă costă întotdeauna mai mult decât întreținerea uneia vechi. Prin urmare, oferim clienților noștri posibilitatea de a face propria alegere. Dar, în unele cazuri, supapa trebuie schimbată. Dacă în supapele mecanice se poate pur și simplu îndepărta funinginea acumulată, atunci în supapele electronice acest lucru nu este suficient.

Îndepărtarea supapei EGR

La autoservice Topservice puteți dezactiva acest sistem programat. În cazul unei defecțiuni a EGR, atunci când curățarea nu este suficientă și este necesară doar înlocuirea, prețul unei piese noi poate ajunge până la câteva sute de euro. În afară de aceasta, uneori trebuie să o așteptați timp îndelungat. Atunci îl putem pur și simplu deconecta. După îndepărtarea EGR, nu mai trebuie să cheltuiți bani pentru curățare sau înlocuire.

Sus